петък, 23 януари 2009 г.
Прекрасните маслинови дървета на о-в Гьокчеада ( Турция ). Имат вид на древни хора излизащи от земята, но здраво пуснали корени в нея! :)
Това са маслинките в цялото им зелено величие. Най-чистият зехтин по средиземноморието се произвежда на о.Крит, като същият бива приготвен от маслиновите дървета, преди плодът да узрее напълно. Плодът е по-лек от зрелият напълно, но суровината е по-качествена, а ароматът не е така тежък, както при напълно узрелият плод. Издържат до -15°С.
Малко хора знаят, че така, сурови, маслините имат най-горчиво-стипчивият вкус на земята. Търговски вид и вкус се добива, след като престоят известно технологично време в саламура.
( Публикуваните снимки са от личният ми архив.Направени са на о-в Гьокчеада, на 28.07.2008г. )
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар