четвъртък, 11 декември 2008 г.

ЗА ЦЪРКВАТА ИЛИ САМО ДОБРО ИЛИ.....:

Какво мислите за Източноправославната църква в наши дни?
Какво мислите за БЪЛГАРСКАТА ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА?
Нека ви кажа аз какво мисля – не харесвам “съвременната”, “модерна” наша Източноправославна църква!
Не харесвам всички онези мазни циници с черни раса, които са забравили отдавна думи като: милосърдие; състрадание; съпричастност; благородство; честност; достойнство; любов, но не тази дето я практикуват в манастирите калугери и прочие. Защото, драги приятели - църквата отдавна не е това, което е била по времето на Левски. Да ме прости Господ за скверните слова!. Да ме прости Господ, но днешните служители на правата Вяра - тези безсрамници в черни одежди, нямат нищо общо с НЕГО! Защо ли?! Защото нашата църква от повече от 100 години е свикнала да ВЗЕМА и никога да ДАВА. Колко приюта е построила църквата?! Колко гладни хора е нахранила?! Не! Не! Не ми давайте за пример отец Саръев и няколкото “бели лястовици” от знайни и незнайни далечни епархии, заради които единствено не ме е срам още да се нарека БЪЛГАРИН - съпричастен към Източното православие! Говоря за масовката от ДОЛНИ БЕЗОЧЛИВИ ЦИНИЦИ В ЧЕРНИ ОДЕЖДИ. Да си Долен Безочлив Циник в Расо (ДБЦР) е диагноза; начин на живот - даже е изкуство.
Изкуството да промърмориш няколко реда под носа си, когато си извикан на опело. Да си вземеш хавлиената кърпа и виното! Да ти звънне ебания GSM - той е особено нужен на свещениците за да разговарят директно със “ШЕФА” си - и най-безсрамно, гледайки всички събрани опечалени да изръсиш, че нямаш време, защото те чакат на още 3 кръщенета. След което да си вземеш “сухото” и да си изнесеш облеченото в расо дупе в тръст, като оставиш втрещени всички събрани опечалени и потъпчеш с безцеремонното си поведение и малкото останала любов към православната вяра. Да се понесеш към поредната “ДАЛАВЕРА”, защото точно това са за божиите служители- визирам някои от свещениците- погребенията; кръщенетата; освещаването на офиси..и т.н.-“ДАЛАВЕРА”.
Изкуството да вземаш стотинките от бабички със 150 лв. пенсия, като насреща предлагаш ръка за целуване и уж слова от Евангелието, които обаче не идват от душата ти, ами ти идват от “задното отверстие”! Изкуството да ПРОДАВАШ ВЯРА, А НЕ ДА ДАРЯВАШ! - Лукавият може да ги вземе за регионални мениджъри за Източна Европа. Дори и на него не би му хрумнала подобна перверзна мисъл.
Парите от свещоливниците и от наемите на църковните имоти не са им достатъчни, скъпите коли са им малко. Църквата вече се отъждествява с “МАФИЯ” в очите на обикновените хора. И едните, и другите се обличат в черно, карат скъпи коли, ядат отбрани храни, пият отбрани вина. И това са предимно тези, които са се наместили в големите градове. Тези от малките карат на кокошчици, прасенца, печени агънца, некое друго яйчице. Абе, кой к’вото мож’ да даде! Не ходят по литургии, а си имат някакъв частен бизнес или “хоби”. Много са малко незасегнатите свещеници от “златната треска”. Много малко останаха добрите и честни божии служители. И затова трябва да се споменават и да се адмирират при всеки удобен случай, независимо дали по средствата за масова информация или чисто човешки, с една добра дума, казана на точното място пред точните хора. Защото драги читателю:
БОГЪТ ВЕЧЕ СА МАНГИЗИТЕ!
И в тези времена на безчестие, в които младото поколение от едно друго, по-българско време, би намерило утеха в православната вяра - в тези времена - не остава нищо друго на децата, старите хора, болните и изстрадалите души - да се насочат към многото изгладнели събирачи на души – СЕКТИТЕ. Защото ТЕ – СЕКТИТЕ, знаят една простичка истина - човек с едната гола вяра не може да живее! И дори да може - то не е за дълго! Така, оставен без вяра, прикоткан от СЕКТАНТИ промиващи мозъка му, крадящи времето и живота му в буквалния смисъл, на младият човек- а и не само- в тази изстрадала родина и ДЪЛБОКО ПРЕEБАНА ДЪРЖАВА - не му остава нищо друго, освен да се приобщи към някоя секта или към някоя ..............наркокомуна.
За това - да вървят по дяволите всички цинични попове, дето само ни смучат паричките и гледат да ни използват, а после реват, че някой им откраднал имотите и далаверата им секнала! Да вървят по дяволите всички, заради които децата ни не вярват в нищо. Всички, заради които децата ни не намират смисъл вече да живеят праведен, лишен от омраза, живот. Всички божии служители, които се караха и дърпаха за брадите в името на светия синод, мълвейки скверни слова. Всички, които обърнаха на бащиния храма господен и вкараха търговците в него.
Аз пак ще си паля свещи в църкавата. Пак ще имам вяра в Господ! Но, никога на свещеник, монах, калугер, протосингел или какъвто и да било псевдо- божи- бизнес- наместник – тук, на Земята!

АМИН
Един от преебаното
вече не толкова младо поколение.

2 коментара:

Анонимен каза...

e taka po stava
useh na bloga :)
call me for rakiq!

Noyo Noah's Ark каза...

Blagodarq ti!!!! Bez tvoiata goliama pomo6t i sydeistvieto na Boyana tozi blog 6te6e da ostane samo v sferata na dobrite namerenia.